Зоряний пил під подушкою. Дитячий альманах - Колектив авторів: купити книгу в kniga.biz.ua (арт. 2100010373)
kniga.biz.ua

Зоряний пил під подушкою. Дитячий альманах

Код: 2100010373
Купити Зоряний пил під подушкою. Дитячий альманах Колектив авторів
200 грн
Є на складі

В бажані
Доставка
БЕЗКОШТОВНА при вартості замовлення від 990 грн
50 грн Укрпошта на відділення
70 грн Нова Пошта на відділення/поштомат
95 грн доставка кур'єром
Детальніше

Оплата
Готівкою або на термінал при отриманні, Безготівкова, Visa/MasterCard
Автор Колектив авторів
Видавництво Моноліт-Bizz
Сторінок 96
Рік 2020
ISBN 978-617-577-224-9
Обкладинка м'яка
Мова Українська
Формат 60x88/8 (215x290 мм.)

Про книгу Зоряний пил під подушкою. Дитячий альманах

Художньо-пізнавальний альманах для дітей 6?10 років, у якому зібрані захопливі статті, оповідання, вірші, інтерв’ю, комікс, загадки... і навіть справжній квест!
 
Альманах відкриє дітям дивовижний і багатогранний світ і по-справжньому зацікавить їх.
 
ПРО КНИГУ
Це збірка оповідань, віршів, завдань і дивовижних фактів про все маленьке і непомітне, до того ж із чудовими ілюстраціями. Ми поговоримо з дітьми про атоми і пікселі, мікроскопи й бактерії, пуантилістів і мініатюри в кіно, про крихітних тварин і Великий адронний колайдер.
 
Легко і доступно
♦ Ми розповідаємо про складне просто, щоб було зрозуміло молодшому школяреві.
 
Показуємо світ зусібіч
♦  В альманасі зібрані цікаві відомості з найрізноманітніших сфер — фізика й мистецтво, біологія і лінгвістика, математика та історія, — як у кращих освітніх програмах.
 
Буде цікаво
♦  На кожному розвороті — сюрприз! Ми зібрали тексти різних жанрів, тем і форматів, аби будь-який читач знайшов для себе щось цікаве.
 
Не на один раз
♦  В альманасі 96 сторінок, 26 статей — задоволення можна розтягнути надовго.
 
ЦИТАТИ З КНИГИ
Точка стає мистецтвом
У 80-х роках XIX ст. французький художник Жорж Сера намалював вельми незвичайну картину: вона вся складалася з дрібних, точкових мазків різних кольорів. Це була перша картина у стилі пуантилізм (від французького слова point — «точка»). Принтери і поліграфічні машини працюють як пуантілісти, але ми цього не помічаємо, позаяк точки на папері дуже маленькі. Австралійські аборигени теж складають свої картини з точок. Вони використовують точки не заради експериментів із кольором, як пуантілісти. Точки їм потрібні, щоб зашифрувати міфічну історію про створення світу. Одна маленька точка — а скільки історій!
 
Скільки «важить» Гаррі Поттер?
Щоб умістити всі 7 книг про Гаррі Поттера, знадобилося б 165 054 перфокарти. Якщо скласти їх у стосик, вийде вежа заввишки приблизно в десять поверхів! На CD поміститься аудіокнига про Гаррі Поттера, але тільки одна. Карта пам?яті збереже не тільки всі друковані та аудіокниги, а й вісім фільмів про Гаррі Поттера. У «хмарі», як у бездонній сумці Герміони, розмістяться не тільки всі друковані, аудіокниги та фільми про Гаррі Поттера, а й інші твори Джоан Роулінг разом із фанфіками і режисерськими версіями. Хоча чому «розмістяться»? Вони вже там.
 
Бути малюками зовсім не просто
Білозубці та колібрі доводиться весь день займатися пошуками їжі. Білозубка «закусює» до 25 разів за день (оце життя!) І споживає кількість їжі, удвічі більшу від її ваги (тільки уяви, що тобі потрібно щодня з'їдати 60 кг їжі). А колібрі збирає нектар приблизно з півтора тисяч квітів — це якби людина вагою 30 кг мусила випивати 250 л солодкої води щодня. Чому ж малюкам доводиться постійно і так багато їсти?
 
Малюнки в чашці Петрі
Картина переносить нас у яскраві тропіки, на берег блакитного океану, що плавно переходить у малиновий захід сонця... Очей не відірвати, і особливо важко уявити, що намальована вона не фарбами, а живими організмами — бактеріями і грибами. Винайшов цей вид мистецтва британський учений Александр Флемінґ, лауреат Нобелівської премії за відкриття пеніциліну (а не за створення нового напрямку в мистецтві, як ви могли подумати).
 
Малюнки в чашці Петрі
Що спільного між тобою і Сонцем, Землею та далекою кометою? Дивно, але ми всі створені з одного матеріалу. Людина, планети, зірки та й узагалі вся речовина в нашому Всесвіті побудовані з одних і тих самих крихітних «цеглинок» — атомів хімічних елементів. І у цих «цеглинок» є своя історія — дивовижна, захоплива, тривалістю майже в 14 мільярдів років.
 
Професія — молекулярний біолог
На роботі я займаюся тим, що вивчаю бактерії й надаю їм нових ознак за допомогою методів генної інженерії. Що це означає і навіщо потрібно? Бактерії — це мікроорганізми, дуже-дуже маленькі. Вони складаються лише з однієї клітини, і тому «навчити» їх робити те, що нам потрібно, набагато легше, ніж, наприклад, муху, мишу або щура...
 
Малюки на мапі
1 м2 — площа найменшого у світі будинку. Його придумав і побудував архітектор Ван Бо Ле-Менцель. Він трохи більший від звичайної телефонної будки, і його можна катати за ручку, як валізу. 7 метрів — довжина найкоротшої у світі річки. Річка Репруa впадає в Чорне море. Вона на 7 метрів коротша від стандартної доріжки в басейні.
 
Якби не було бактерій
Звичайнісінька кишкова паличка і бацили разом уміють створювати незамінну амінокислоту триптофан, без якої ніколи не утворюється серотонін — речовина, що підносить настрій. Тому якби у світі не існувало бактерій, ми завжди були б не в гуморі.


pdf Перші 20 сторінок книги


Додати свій відгук про книгу

Зміст Зоряний пил під подушкою. Дитячий альманах

ЖИВИЙ СВІТ
ТОЧНІ НАУКИ
ІНТЕРВЮ
МІСТО І МИСТЕЦТВО
ЗАГАДКИ
ІСТОРІЇ
ВІРШІ

Залишити свій відгук:

Рекомендуємо

Гідність — це правдивість ...
Ігор Козловський
Ощадливе виробництво від А до Я: до ...
В. Малічевський,Є. Годнєв,В. Кащенко,В.М. Лелека
Менеджмент у часи війни. Лідерство, ...
Костянтин Кошеленко

Книги автора / видавництва

Комплект книг "Посібник рейндж ...
Чарльз Хоуг, Коллектив авторов
Найкращі народні казки ...
Коллектив авторов
Parasol. Соціальний арт-проект ...
Коллектив авторов
My Smash Book 18 (український) ...
Коллектив авторов
Art of Asia and the Islamic World ...
Коллектив авторов

Сьогодні купили