А комусь ще подобаються міста? Екологія проти модернізації - Брюно Латур, Рем Колгас, Албена Янєва, Ізабель Стенґерс, Анна Цзин: купити книгу в kniga.biz.ua (арт. 2100020347)
kniga.biz.ua

А комусь ще подобаються міста? Екологія проти модернізації

Код: 2100020347
Купити А комусь ще подобаються міста? Екологія проти модернізації Брюно Латур, Рем Колгас, Албена Янєва, Ізабель Стенґерс, Анна Цзин
389 грн
432 грн
Є на складі

В бажані
Доставка
БЕЗКОШТОВНА при вартості замовлення від 990 грн
50 грн Укрпошта на відділення
70 грн Нова Пошта на відділення/поштомат
95 грн доставка кур'єром
Детальніше

Оплата
Готівкою або на термінал при отриманні, Безготівкова, Visa/MasterCard
Автор Брюно Латур, Рем Колгас, Албена Янєва, Ізабель Стенґерс, Анна Цзин
Видавництво IST publishing
Сторінок 164
Рік 2021
ISBN 978-617-7948-14-7
Обкладинка м'яка
Мова Українська
Формат 84х108/32 (130х200 мм.)

Про книгу А комусь ще подобаються міста? Екологія проти модернізації

Ми живемо в часи шостого масового вимирання, коли антропоцентричний світ більше не видається надійною формою співіснування — для людей, тварин, рослин і не-людей. Водночас «важко постати перед виборцями з програмою, яка передбачає можливість їхнього зникнення на користь “конгресу тварин”, які навіть не голосують і не платять податки!».

У збірці про екологію, політику та архітектуру французький соціолог, антрополог і філософ Брюно Латур і нідерландський архітектор і теоретик Рем Колгас говорять про те, як прийняти апокаліпсис за нагальний стан сьогодення й заразом далі спрямовувати питання в майбутнє. Де пролягає розрив між теорією та практикою політичної екології? Чи можливі «вищі цінності» та форми надлюдського співіснування? Наскільки рухливими є будівлі? Які запитання ставить архітектор, щоб привести нас за місто? Чому майбутнє чекає на нас у сільській місцевості? Автори й авторки збірки говорять про це за круглим столом, у статтях, есеях і коміксах.

Упорядник збірки та головний редактор ist, Борис Філоненко розповідає, чому під сьомим номером книжка з серії Small Run Books виходить саме на таку тему: «Брюно Латур і Рем Колгас під однією обкладинкою. Думаю, тим, хто не зміг потрапити на їхні спільні дискусії та проєкти, буде цікаво прочитати ці тексти разом, після виставки Колгаса Countryside. The Future в Музеї Ґуґґенгайма та бієнале в Тайбеї You and I Don’t Live on the Same Planet, співкуратором якої був Латур. Для мене "А комусь ще подобаються міста? Екологія проти модернізації" — це передусім збірка з багатьма авторами та авторками, яка дає орієнтири та має потенціал продовжити спільне обговорення нагальних питань сьогодення. Хмарка тегів: екологія, руїни капіталізму, апокаліпсис, зелені партії, рухлива архітектура, пандемія, сільська місцевість замість міста.

Збірка проблематизує, прояснює та ставить нові питання. Вона починається з круглого столу антропологів, а завершується списком питань від архітектора Колгаса. Укладаючи книжку, я мав на увазі досить розгалужену мережу адресатів з їхніми професійними практиками та практиками співіснування. Архітекторок і архітекторів, мисткинь та мистців, антропологинь та антропологів, філософинь та філософів, а також усіх, хто відчуває цікавість та потребу в обговоренні оптик сьогоднішнього дня, що виходять за межі антропологічного й наважуються ставити питання про майбутнє в добу антропоцену. Сподіваюся, що з виходом збірки нам вдасться навести фокус на вже існуючі практики в зазначених сферах, а також підважити дискурс "модерних людей"».

Додати свій відгук про книгу
Залишити свій відгук:

Рекомендуємо

Гідність — це правдивість ...
Ігор Козловський
Ощадливе виробництво від А до Я: до ...
Володимир Малічевський,Є. Годнєв,В. Кащенко,В.М. Лелека

Книги автора / видавництва

Сміливі нести світло / Brave to bri ...
Коллектив авторов
From 1914 till Ukraine ...
Коллектив авторов
Russian Colonialism 101 (English Ed ...
Максим Эристави
Терор з повітря ...
Петер Слотердайк
Повітряна війна і література ...
Уинфрид Георг Зебальд
Fountain of Exhaustion. Acqua Alta ...
Коллектив авторов

Сьогодні купили