Фантастичні тварини з усього світу - Катерина Степаненко, Поля Плавинська: купити книгу в kniga.biz.ua (арт. 2100016542)
kniga.biz.ua

Фантастичні тварини з усього світу

Код: 2100016542
Купити Фантастичні тварини з усього світу Катерина Степаненко, Поля Плавинська
250 грн
Є на складі

В бажані
Доставка
БЕЗКОШТОВНА при вартості замовлення від 990 грн
50 грн Укрпошта на відділення
70 грн Нова Пошта на відділення/поштомат
95 грн доставка кур'єром
Детальніше

Оплата
Готівкою або на термінал при отриманні, Безготівкова, Visa/MasterCard
Автор Катерина Степаненко, Поля Плавинська
Видавництво Моноліт-Bizz
Сторінок 64
Рік 2021
ISBN 978-617-7966-32-5
Обкладинка тверда
Мова Українська
Формат 70х100/8 (245х340 мм.)

Про книгу Фантастичні тварини з усього світу

Міфи й легенди про чудовиськ є майже у всіх народів. Цікаво, що багато років тому в них вірили навіть видатні вчені. Про цих дивовижних істот — драконів, химер, однорогів — згадували поети, їх зображали на своїх полотнах художники. Звісно, кожен по-своєму, адже описи чудовиськ різнилися, але в тому, що вони є насправді, ніхто не сумнівався...
 
На сторінках цієї книжки ви побачите чимало вже відомих вам страхітливих істот, як-от Лернейська гідра, з якою боровся Геракл, чи птах Рух із казок «Тисячі й однієї ночі». Але, крім того, на вас чекає багато нового, адже тут зібрано відомості про фантастичних чудовиськ з усього світу! Кожного з них авторка Катерина Степаненко ретельно описала, а художниця Поля Плавинська їх намалювала. А ще — приготуйтеся пограти в цікаві ігри і виконати завдання, вміщені в цій книжці. Задоволення вам гарантоване!
 
ПРО АВТОРІВ
Катерина Степаненко — редакторка, історикиня за освітою. Співавторка багатьох пізнавальних дитячих книжок.
 
Поля Плавинська — художниця, ілюстраторка. Навчалася у Британській школі дизайну на факультеті ілюстрації. Малює для журналів, співпрацює з багатьма видавництвами.
2017 року відбулася її персональна виставка в Ризі в галереї CUB.
 
ЦИТАТИ З КНИГИ
Що їсть єдиноріг
Витончений європейський єдиноріг харчувався квітами й росою. Натомість єдиноріг із арабських казок каркаданн, найлютіший і найбільший з-поміж решти, міг настромити на свій ріг, немов на рожен, кількох слонів. Утім, з’їсти їх він не міг, навіть якби схотів: вони були настромлені так щільно, що скинути їх неможливо.
 
Дракони існували?
Віра в драконів відображала один із найдавніших глибинних людських страхів — страх перед зміями. Та чи не ховається за цим образом певний реальний прототип? І слідом за гігантськими ящерами — динозаврами — палеонтологи невдовзі знайдуть у землі й пару драконячих скелетів?
 
Невже Нессі існує?
У 1933 році подружжя Кей глупої ночі їхало вздовж озера Лох-Несс у Північній Шотландії. Аж раптом їхній шлях перетнуло щось величезне й темне. Потім воно пірнуло в озеро й гулькнуло під воду. Цей випадок миттєво став сенсацією для місцевих газет, а потім набув розголосу по всьому світу. Так у XX столітті давня легенда про лох-несське чудовисько, в яке ніхто до цього не вірив, набула реальних обрисів.
 
Зірковий час єті
Хоча єтіподібних істот із давніх-давен згадували в міфах і переказах найрізноманітніших народів — сінсін у Китаї, сасквоч чи бігфут у Північній Америці, алмасти на Кавказі, — єті-бум розпочався тільки після того, як 1951 року альпініст Ерік Шиптон, спустившись з Евересту, виніс на широкий загал фотографії гігантських слідів, подібних до людських.
 
Козячий вампір
У XX столітті в Пуерто-Рико з’явився новий кровопивця. Він нападав на домашню худобу, тому й отримав прізвисько «козячий вампір» — іспанською «чупакабра». У тварин, що їх знаходили на ранок, нібито взагалі не було крові, а на шиї виднілися круглі проколи-укуси, геть не схожі на ті, що залишають звичайні хижаки, як-от вовки.
 
Як народився василіск
У спекотній Лівії, там, де Персей відрубав голову Медузі Горгоні: від її крові розповзлися врізнобіч отруйні змії, зокрема й василіск. Таку версію походження істоти доніс до нас римський поет Лукан.






Додати свій відгук про книгу
Залишити свій відгук:

Рекомендуємо

Блокнот для планування «I Have a Pl ...
Колектив авторів
Планер «I Have a Brave Plan» барвис ...
Колектив авторів
Наші душі вночі ...
Кент Харуф
Перша й остання свобода ...
Джідду Крішнамурті
У лісі біля річки ...
Валентина Рожнів

Книги автора / видавництва

Тайм-менеджмент. Збірник самарі ...
Коллектив авторов
Gakken. Розумні ігри. Розвиток мисл ...
Коллектив авторов
Gakken. Розумні ігри. Ранній розвит ...
Коллектив авторов
Gakken. Розумні ігри. Побудова нави ...
Коллектив авторов

Сьогодні купили