Комплект книг "Cучасна українська література". Частина 2 - Артем Чех, Катерина Бабкіна, Сергій Жадан, Кузьма Скрябін, Ірена Карпа: купити книгу в kniga.biz.ua (арт. 2100023179)
kniga.biz.ua

Комплект книг "Cучасна українська література". Частина 2

Код: 2100023179
Купити Комплект книг "Cучасна українська література". Частина 2 Артем Чех, Катерина Бабкіна, Сергій Жадан, Кузьма Скрябін, Ірена Карпа
1927 грн
Книга буде передана в службу доставки протягом 4 днів

В бажані
Доставка
БЕЗКОШТОВНА при вартості замовлення від 990 грн
50 грн Укрпошта на відділення
70 грн Нова Пошта на відділення/поштомат
95 грн доставка кур'єром
Детальніше

Оплата
Готівкою або на термінал при отриманні, Безготівкова, Visa/MasterCard
Автор Артем Чех, Катерина Бабкіна, Сергій Жадан, Кузьма Скрябін, Ірена Карпа
Видавництво Книголав
Сторінок 1776
Рік 2023
ISBN 978-617-679-855-2, 978-617-551-030-8
Обкладинка тверда
Мова Українська
Формат 84х108/32 (130х200 мм.)

Про книгу Комплект книг "Cучасна українська література". Частина 2

У комплект входять книги:
Добрі новини з Аральського моря
Інтернат
Хто ти такий?
Я, “Побєда” і Берлін
Мій дід танцював краще за всіх
Довбуш. Гідність або забуття

(Ціна комплекту нижче суми ціни кожної з книг окремо)

"Добрі новини з Аральського моря"
«Роман писався три роки, вбираючи в себе реальні історії реальних жінок. Через це в ньому нема ні повністю позитивних, ні повністю негативних героїнь, а є різні психотипи, де кожна читачка знайде себе. Хтось буде бісити, хтось смішити, хтось змусить плакати. Бо в книзі є все: фешн, секс, стиль життя, зрада, втеча, пошук себе, вбивство, інтрига, смак вина і багато-багато Парижа. Хтось їздить на Астон Мартині, а хтось краде монетки, залишені офіціантові на чай. В певний момент долі цих моїх жінок переплітаються, і так — не читайте кінець відразу, щоб не спойлити, хто вбивця. Я люблю їх всіх. У кожній із них є часточка мене. І часточка вас. Тому сміливо пірнайте», коментує Ірена Карпа, письменниця.
 
До написання роману Ірену надихнув переїзд до Парижу кілька років тому. В основі сюжету пригоди чотирьох героїнь, яких об’єднує українське походження і секрети з минулого, а також бажання звільнитися від них і почати нове життя.
 
"Інтернат"
Війна завжди приходить несподівано. Просто посеред розумієш, що чуєш звук пострілів та бачиш вогонь у вікні, і звичний хід днів безповоротно порушується. Тепер настав час боротися за власне виживання та вирішити, за якими барикадами доведеться опинитися.
 
Саме такий вибір доведеться зробити Павлу, до чийого будинку наближається лінія фронту, яку потрібно переступити...
 
"Я, “Побєда” і Берлін"
Ця книжка — літературний дебют відомого українського співака Андрія Кузьменка (Кузьми), лідера групи «Скрябін», який загинув в автомобільній аварії 2 лютого 2015 року.
 
До збірки увійшли дві повісті, а також тексти відомих пісень групи. Перша повість — «Я, “Побєда” і Берлін» — проникнута яскравим почуттям гумору, веселим настроєм і, напевне, розсмішить навіть дуже серйозних читачів. Події відбуваються навколо старого і пошарпаного автомобіля марки «Побєда», на якому Андрій зі своїм другом Бардом подорожують до столиці Німеччини.
 
Друга повість — «Місто, в якому не ходять гроші» — зовсім інша за жанром. Це невесела історія про дівчину Алісу, яка через збіг обставин опинилася в жахливому місті, де панують людиноненависництво, нечувана жорстокість і нелюдські порядки, — місті, з якого немає дороги назад…
 
"Мій дід танцював краще за всіх"
Книга здобула Центральноєвропейську літературну премію «Ангелус» (2021).
 
«Мій дід танцював краще за всіх» — серія оповідань, що складаються в єдину історію п’яти родин, діти з яких знайомляться в школі першого вересня в перший рік незалежності України та залишаються друзями на все життя. Від двадцятих років в Харкові і знищення театру Леся Курбаса через Голодомор, Другу світову, дев’яності й кілька хвиль еміграції до війни на Донбасі.
 
Ця книжка в першу чергу про прийняття минулого. Про те, як події та обставини впливають на нас незалежно від того, чи знаємо ми про них. Про тяглість і зв’язок поколінь, бажання любові та прийняття, самотність як наслідок або як причину. Про втрати – осмислені чи неосмислені, виправдані чи безглузді. Та, головне, про те, що навіть самотнім, відкинутим, поламаним теж можна вижити і жити, бо, попри все, завжди залишається можливість врешті стати щасливим.
 
"Хто ти такий?"
«Хто ти такий?» – час від часу запитує малолітнього Тимофія його контужений далекою війною ворог і друг, мучитель і наставник Фелікс. «Хто я такий?» – запитує себе наприкінці роману майже дорослий автобіографічний Тимофій.
 
Шлях від першого питання до другого є неминучим для героя будь-якого роману виховання. У випадку Артема Чеха – виховання в тіні відразливого досвіду чужої війни, що раптом виявляється моральною і фізичною підготовкою до власної, хоча якраз її ми у цьому романі не знайдемо. Але, можливо, знайдемо всі ті дитячо-юнацькі ініціації, крізь які нам самим довелося продиратися до зовсім не такого, як очікувалося, дорослого життя.
 
"Довбуш. Гідність або забуття"
Новелізація наймасштабнішого українського блокбастера.
 
Україна, XVIII століття. Серед польської шляхти ширяться панічні настрої, адже в Карпатах — повстання невдоволених селян. Поляки називають їх розбійниками, а для українців це справжні народні герої. Очолює повстанців невловимий Олекса Довбуш, проголошений самими поляками князем Чорногори.
 
Вже не раз польські пани відряджали в карпатські ліси свої загони, та жодного разу їм не вдалося схопити чи вбити Олексу. Здається, що сама смерть обходить воїна стороною. Але що це — прадавня українська магія чи відчайдушна вдача? Доля неначе випробовує ватажка опришків — цього разу на винищення непокірних українців відправлене ціле військо. Чи зможе Довбуш відстояти свою землю та повернути українцям волю?
 
Це — українська земля, і у ворога є лише два шляхи — відступити або бути знищеним.

Додати свій відгук про книгу
Залишити свій відгук:

Рекомендуємо

Суча дочка ...
Валентина Мастєрова
Щоденник моєї секретарки ...
Брати Капранови
Шість правил капітана Френча ...
Борис Крамер (Василь Добрянський)

Книги автора / видавництва

Я, Шонік і Шпіцберген ...
Кузьма Скрябин
Шапочка і кит ...
Екатерина Бабкина
Книжечка-мандрівочка. Харків ...
Ирина Тараненко, Марта Лешак, Мария Воробьева, Сергей Жадан
Я не знаю, як про це писати. Збірка ...
Ирена Карпа, Коллектив авторов

Сьогодні купили