Паноптикум. Література. Статті та есеї - Анатолій Дністровий: купити книгу в kniga.biz.ua (арт. 2100025460)
kniga.biz.ua

Паноптикум. Література. Статті та есеї

Код: 2100025460
Купити Паноптикум. Література. Статті та есеї Анатолій Дністровий
300 грн
Є на складі

В бажані
Доставка
БЕЗКОШТОВНА при вартості замовлення від 990 грн
50 грн Укрпошта на відділення
70 грн Нова Пошта на відділення/поштомат
95 грн доставка кур'єром
Детальніше

Оплата
Готівкою або на термінал при отриманні, Безготівкова, Visa/MasterCard
Автор Анатолій Дністровий
Видавництво Yakaboo Publishing
Сторінок 304
Рік 2024
ISBN 978-617-8222-54-3
Обкладинка тверда
Мова Українська
Формат 60х90/16 (145х215 мм.)

Про книгу Паноптикум. Література. Статті та есеї

До уваги читача — серія сучасної української літератури, яка твориться у наш час, в Україні і поза нею, і є потужним свідченням того, наскільки сильним і розмаїтим сьогодні є українське слово і українська культура. Це особливо цінно і важливо для нації, яка відстоює у війні право бути і творити власну культуру. Серія поєднує твори як вже відомих авторів, так і яскраві дебюти, бо тут всі — СередСвоїх, тут місце поважній поезії і легкій прозі, драмі і роману, есеям і повісті, критичним нарисам і новелістиці. Творчість авторів, представлених у серії, поєднана із візуалами від українських художників, картини яких презентовано на обкладинках книг. Будьмо СередСвоїх
 
Про книжку:
У виданні представлені аналітичні, літературно-критичні, літературознавчі, культурно-філософські есеї та статті Анатолія Дністрового, написані упродовж останніх 25 років і присвячені знаковим постатям, темам і процесам як світової літератури, так і української літературної традиції. «Паноптикум. Література» — це своєрідна «книга спостережень» автора, багатовекторний аналіз літератури, критичний огляд особистого творчого шляху в контексті розвитку українського літературного процесу крізь призму змін культури та глобальних трансформацій у соціумі. Для широкого кола читачів та всіх, кому цікава фахова літературна аналітика.
 
Про автора:
Анатолій Дністровий — романіст, поет, есеїст, художник, влогер. Народився 1974 року в Тернополі. Член Українського ПЕН, засновник та учасник літературної групи «Друзі Еліота» (1993−1996). Закінчив історико-філологічне відділення Ніжинського державного педагогічного інституту імені Миколи Гоголя (1997), захистив дисертацію, присвячену розумінню історії представниками українського радикального націоналізму в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка (2000). Кандидат філософських наук (2001). Викладав у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка та Університеті Масарика (Чехія, Брно), працював дослідником у Національному інституті стратегічних досліджень (Україна, Київ). Автор понад 25 книжок поезії, прози, літературознавчої та політико-філософської есеїстики, збірок дитячих віршів. Останні книжки: поетичні збірки «Чорна п’ятниця» (2022), «Дні тривог» (2023), романи «Б-52» (2019), «Пацики» (2020, п’яте видання), «Тибет на восьмому поверсі» (2023, третє видання), «Сіра пейна» (2023), нонфікшн «Розмови з інтелектуалами: інтерв’ю ідей» (2022) і «Битва за життя: щоденник 2022 року» (2024). Поетичні, прозові та есеїстичні твори Анатолія Дністрового перекладено англійською, німецькою, італійською, чеською, польською, естонською, литовською, грузинською, вірменською, сербською, білоруською мовами і відзначено кількома преміями. Як художник працює в техніці графіки та станкового живопису з 2013 року. Персональні виставки проходили в галереях Києва і Тернополя. Живописні роботи Анатолія Дністрового зберігаються у Національному музеї Тараса Шевченка, Харківському літературному музеї, у приватних колекціях в Україні, Молдові, Франції, Канаді. Остання виставка: «Папір: роботи при свічках» (Київ, Простір PEN Ukraine, 2023), в основі якої були картини, створені художником при свічках під час зимового блекауту в Києві у 2022–2023 роках. На платформі YouTube автор має власний канал гуманітарно-культурологічного спрямування «Анатолій Дністровий». У травні 2022 року долучився до Сил оборони України. Офіцер.

Додати свій відгук про книгу
Залишити свій відгук:

Рекомендуємо

Якби він був зі мною ...
Лора Новлін
Панк 57 ...
Пенелопа Дуглас
Залишся, якщо кохаєш ...
Колін Гувер
Я, “Побєда” і Берлін ...
Кузьма Скрябін
Покинь, якщо кохаєш ...
Колін Гувер
Кров і попіл. Із крові й попелу ...
Дженніфер Арментраут

Книги автора / видавництва

Паноптикум. Політика. Статті та есе ...
Анатолий Днистровый
Привиди ...
Анатолий Днистровый
Битва за життя. Щоденник 2022 року ...
Анатолий Днистровый
Сіра пейна ...
Анатолий Днистровый
Розмови з інтелектуалами ...
Анатолий Днистровый
Дні тривог. Поезії ...
Анатолий Днистровый
Гармидер у Дніпрі ...
Анатолий Днистровый

Сьогодні купили