Самотність. Сила людських стосунків (мяка обкладинка) - Вівек Мурті: купити книгу в kniga.biz.ua (арт. 2100014867)
kniga.biz.ua

Самотність. Сила людських стосунків (мяка обкладинка)

Together The Healing Power of Human Connection in a Sometimes Lonely World

Код: 2100014867
Купити Самотність. Сила людських стосунків (мяка обкладинка) Вівек Мурті
329 грн
Є на складі

В бажані
Доставка
БЕЗКОШТОВНА при вартості замовлення від 990 грн
50 грн Укрпошта на відділення
70 грн Нова Пошта на відділення/поштомат
95 грн доставка кур'єром
Детальніше

Оплата
Готівкою або на термінал при отриманні, Безготівкова, Visa/MasterCard
Автор Вівек Мурті
Видавництво Лабораторія
Сторінок 304
Рік 2021
ISBN 978-617-7965-11-3
Обкладинка м'яка
Мова Українська
Формат 60х90/16 (145х215 мм.)

Про книгу Самотність. Сила людських стосунків (мяка обкладинка)

Чому ми почуваємося все більш самотніми, якщо сучасні технології покликані нас об’єднати? Це питання вирішив дослідити колишній високопосадовець і один з найголовніших лікарів у США Вівек Мурті. Він опитав багатьох людей, які почуваються самотніми, і визначив, що стоїть в основі цього болючого стану та як його можна подолати. У цій книзі він вмістив справжні життєві історії про те, як в основі депресивних розладів, жорстоких вчинків, залежностей, стресових ситуацій вдома і на роботі стоїть саме самотність, покинутість і бажання, щоб тебе помічали.
 
Впоравшись із майже хронічною проблемою самотності, яка тільки шкодить нашому здоров’ю та соціальним зв’язкам, можна буде глобально подолати нетерпимість, нетолерантність та зробити людей у світі і справді пов’язаними. І не штучно, за допомогою технологій, а якісно - завдяки усвідомленню кожним своєї ролі щодо інших.
 
Про автора
Вівек Мурті — ексголовний хірург США, засновник організації Doctors for America, яка виступає за надання доступної медичної допомоги в США. Дослідник проблем залежності від наркотичних речовин, питань змін клімату та причин здійснення озброєних злочинів.
 
Чим хороша ця книжка:
Вона дуже детально розповідає, звідки виникає відчуття самотності та чому технології і глобалізація спричинили зворотний ефект - ще більше розділили нас.
Книжку радять такі відомі авторитети як Малкольм Ґладвелл, талановитий біограф Волтер Айзексон, експерт з емоційного інтелекту Деніел Ґоулман, CEO компанії Pinterest Бен Сільберман, авторка книги "Сила інтровертів" Сьюзен Кейн тощо.
Автор допомагає вийти з пригніченого стану, коли видаєшся собі надто самотнім, та почати реалізовуватися у суспільстві.
 
Теми, які згадуються:
● Чому люди почуваються самотніми
● Як технології ізолюють людей один від одного, попри обіцянку об’єднати
● Як допомогти собі і почати почуватися менш самотнім, віднайти втрачений зв’язок з
суспільством.
 
Цитати
Про самотність та усамітнення:
«Самотність визначається нашим внутрішнім рівнем комфорту. Саме це відрізняє самотність від усамітнення. Коли нам самотньо, ми нещасні й прагнемо позбутися цього емоційного болю. На противагу до цього, усамітнення — це стан мирного перебування сам на сам із собою чи в добровільній ізоляції. Це чудова нагода для самоаналізу і можливість поспілкуватися із собою без того, щоб нас відволікали чи турбували. Усамітнення підсилює розвиток нашої особистості, креативність та емоційний комфорт, дозволяючи нам розмірковувати, відновлюватись і поповнювати запас життєвої енергії. Упродовж тисячоліть монахи й аскети в різних духовних традиціях прагнули усамітнення як можливості для самозаглиблення і поновлення зв’язку з божественним. На відміну від самотності, усамітнення не обтяжене соромом. Це радше сакральний стан.
 
Усамітнення теж може трохи лякати, навіть жахати, оскільки воно дає випірнути на поверхню як позитивним, так і негативним думкам та емоціям. Кімната, у якій ми зустрічаємося зі своїми демонами, не завжди буде тим місцем, куди ми зайдемо добровільно. Але саме в цій боротьбі ми опрацьовуємо проблеми, прояснюємо свої почуття і налагоджуємо комфорт із самими собою. Тоді налагодження комфорту в усамітненні — це невіддільна частина зміцнення нашого зв’язку із собою, а отже, й уможливлення нашого зв’язку з іншими. Парадоксально, але факт: усамітнення захищає від самотності.»
 
Про вплив хронічної самотності:
«Коли ви хронічно самотні — у дитинстві чи дорослому віці, — самотність просочується глибоко у ваш спосіб мислення. Вона забарвлює ваші думки практично про все, особливо про ваш характер. Ви уявляєте себе невдахою. Переживаєте, що вам буде самотньо, навіть коли ви в компанії людей. А найдеструктивніше те, що ви ставите під сумнів свою цінність, думаючи, що з вами щось фундаментально не так і тому вам так болить.»
 
Про дружбу:
«На жаль, багато людей плутають дружбу з діловими стосунками, вбачаючи в людях джерело соціального або професійного статусу чи матеріальних благ. Доктор Роналд Шарп, який викладає курс літератури про дружбу в Вассар-коледжі, нарікав на цю плутанину у своєму інтерв’ю 2016 року. У дружбі «найголовніше не те, що людина може для вас зробити, а те, хто ця людина і ким ви обоє можете стати у присутності одне одного, — сказав він. І додав: — Поняття “не робити нічого, просто проводити разом час” нині стало свого роду втраченим мистецтвом». Створювати перепони для взаємності може й самотність. Бо коли ми самотні, нагальна незадоволеність власних соціальних потреб може ускладнювати для нас розуміння, шанування і реагування на потреби інших — навіть якщо це наші друзі. У своєму інтерв’ю 2017 року журналу The Atlantic Джон Качіоппо пояснив, що самотність може зробити нас занадто нетерплячими, зацикленими на собі й поглинутими власним емоційним станом. Тому, навіть коли при зустрічі з близькими друзями, якщо ми самотні й занадто довго були наодинці із собою, то можемо мимоволі перегнути палицю, розмовляючи трохи швидше й довше, ніж за звичайних обставин, бо ми прагнемо почуття зв’язку.»
 
pdf Уривок з книги


Додати свій відгук про книгу

Зміст Самотність. Сила людських стосунків (мяка обкладинка)

Передмова 
 
Частина І. Осмислення самотності
Розділ 1. У нас під носом 
Розділ 2. Еволюція самотності
Розділ 3. Культури зв’язку
Розділ 4. Чому саме зараз?
Розділ 5. Демаскування самотності
 
Частина II. Творити контактніше життя
Розділ 6. Зв’язки зсередини 
Розділ 7. Кола зв’язку
Розділ 8. Родина родин
 
Замість епілогу 
Подяки 
Примітки 
 


Залишити свій відгук:

Рекомендуємо

Гідність — це правдивість ...
Ігор Козловський
Ощадливе виробництво від А до Я: до ...
В. Малічевський,Є. Годнєв,В. Кащенко,В.М. Лелека
Менеджмент у часи війни. Лідерство, ...
Костянтин Кошеленко

Книги автора / видавництва

Страшне добро ...
Джо Браунинг Ро
Галактика Ґутенберга ...
Маршалл Маклюен
Краще не буває. Нейробіологія відчу ...
Норман Фарб, Зиндел Сигал
Там, де заходить сонце ...
Елена Пшеничная
Приходь без дзвінка ...
Светлана Белоусова

Сьогодні купили