kniga.biz.ua

19 років Kniga.biz.ua

Симон Петлюра. Портрет на тлі епохи

Код: 2100021953
Купити Симон Петлюра. Портрет на тлі епохи Данило Яневський
166 грн
255 грн
Є на складі

В бажані
Доставка
БЕЗКОШТОВНА при вартості замовлення від 990 грн
50 грн Укрпошта на відділення
70 грн Нова Пошта на відділення/поштомат
95 грн доставка кур'єром
Детальніше

Оплата
Готівкою або на термінал при отриманні, Безготівкова, Visa/MasterCard
Автор Данило Яневський
Видавництво Фоліо
Сторінок 304
Рік 2023
ISBN 978-617-551-215-9
Обкладинка м'яка
Мова Українська
Формат 84х108/32 (130х200 мм.)
Експерти
рекомендують
Борис Рогожин

Про книгу Симон Петлюра. Портрет на тлі епохи

На сторінках цієї книги, що адресована не тільки політикам, журналістам, політологам, а й тим читачам, які мають бажання дізнатися більше про історію своєї країни, автор намагається сформувати цілісне, несуперечливе уявлення про феномен національних протодержавних утворень на території сучасної України в 1917—1920 рр.

Симон Петлюра – член Генерального секретаріату Української Центральної Ради на посаді Генерального секретаря з військових справ, політв’язень при владі Павла Скоропадського. Головний отаман військ Української Народної Республіки (УНР) (з листопада 1918 р.).

Насправді він не був ніяким націоналістом, тим більше – ворогом українського народу. Правдоподібно – одним з найбільш яскравих бездарів свого часу, яких винесла на поверхню бурхлива, кривава епоха «чорного» всього і вся «переділу». Ну, а початки цієї історії Ви наразі тримаєте в руках.

pdf Уривок з книги


Додати свій відгук про книгу

Зміст Симон Петлюра. Портрет на тлі епохи

Передмова загальна
Передмова
Частина 1
Частина 2
Частина 3
Частина 4
Частина 5
Частина 6
Частина 7
Частина 8
Частина 9
Частина 10
Частина 11
Частина 12
Частина 13
Частина 14
Частина 15
Частина 16
Частина 17

Борис Рогожин

Автор —  Данило Борисович Яневський, український історик, доктор історичних наук, професор Українського Католицького Університету, відомий своїми науковими системними дослідженнями вітчизняної історії. 

Книга відкриває читачеві сторінки складної історії Європи на межі ХІХ-ХХ ст., що були часом життя відомої у сучасній Україні особистості — Симона Васильовича Петлюри. Бурхливі події супроводжували цю постать від перших років самостійного життя до його останнього дня. 

Дослідження біографії із застосуванням наукового інструментарію, яке проведене автором, створює можливість дослідити життєвий шлях цієї людини в усій його повноті: бачення оточення, навчання, формування особистих поглядів щодо державності, політики, цілей та засобів щодо їх досягнення. 

Безумовно особлива увага у книзі приділена подіям 1917-1920 рр. — часи зламу державності імперій, розв’язки Першої, тоді Великої, світової війни, яка внесла радикальні зміни у долі народів Європи. Герой книги волею долі та завдяки особистим рисам характеру спромігся бути учасником формування засад української державності у формі, яка отримала вже у ХХІ ст. назву «Перша Республіка», яка, не безпідставно, пропонує аналогію з Великою Революцією Франції XVIII ст. 

Зокрема до уваги читача представлено маловідомі факти щодо подій періоду лютого — жовтня 1917, коли було сформовано українські військові та політичні організації, які стали важливим фактором проголошення Української Народної Республіки одразу ж  після більшовицького жовтневого перевороту: 7 (20) листопада 1917 року. 

Симон Петлюра у ті часи був дотичним до формування політики УНР та створення її військових формувань. Деталі цих подій, рішення до яких він був дотичним, їх значення для подальшої долі УНР описані із документальними ілюстраціями, що дозволяє відчути атмосферу тих подій і зрозуміти мотиви поведінки героя книги. 

Інструменти історичної науки, які застосовані при підготовці цієї книги, їх системність та повнота, логіка аналізу дозволяють читачеві наочно, як на екскурсії по залах музею, пройти разом із Симоном Петлюрою, іноді не тільки по днях, майже погодинно, тими буремними подіями які визначили долю Першої республіки до 1920 р.: із її першим падінням та відновленням після Гетьманату Скоропадського, і знову… до остаточної втрати державності. 

Важливо підкреслити, що читач буде мати задоволення спілкуючись з книгою класичною академічною українською мовою. Без зайвих «складних слів іншомовного походження». 

Що допомагає читачеві створити власне уявлення щодо самої особистості Симона Петлюри, порівняти власні емоції та думки з оцінкою автора, яку він наводить достатньо однозначно. 

Крім того, безумовно, читач отримує можливість дослідити складні питання джерел української політики часів УНР, її досягнень та втрат. Знайти причини того, чому низка людей, які сьогодні включені до пантеону отців-засновників сучасної України, не знайшли порозуміння між собою. Що безумовно є надважливим у наш час нових випробувань.


Залишити свій відгук:

Рекомендуємо

Залізний генерал. Уроки людяності ...
Людмила Долгоновська
Вивчи цю кляту англійську! ...
Артем Редванський
Полон ...
Валерія «Нава» Суботіна
Гідність — це правдивість ...
Ігор Козловський

Книги автора / видавництва

10 розмов про історію України та св ...
Александр Красовицкий, Данил Яневский

Сьогодні купили