kniga.biz.ua

Той птах, що п’є сльози. Книга 1. Серця наґів

Код: 2100027749
Купити Той птах, що п’є сльози. Книга 1. Серця наґів Лі Йондо
380 грн
Книга буде передана в службу доставки протягом 4 днів

В бажані
Доставка
БЕЗКОШТОВНА при вартості замовлення від 990 грн
50 грн Укрпошта на відділення
80 грн Нова Пошта на відділення/поштомат
95 грн доставка кур'єром
Детальніше

Оплата
Готівкою або на термінал при отриманні, Безготівкова, Visa/MasterCard
Автор Лі Йондо
Видавництво BookChef
Сторінок 544
Рік 2024
ISBN 978-617-548-244-5
Обкладинка тверда
Мова Українська
Формат 84х108/32 (130х200 мм.)

Про книгу Той птах, що п’є сльози. Книга 1. Серця наґів

Книга Лі Йондо «Той птах, що п’є сльози. Книга 1: Серця наґів» – це перша частина міфологічно-філософського фентезі, яке завоювало прихильників по всьому світу. Автор – відомий романіст з Південної Кореї, що долучився до створення жанру фентезі в корейській літературі.

Лі Йондо вдалося оригінально поєднати корейську міфологію та фантастику, він пише неймовірні твори, що мають особливий стиль і несподіваний сюжет. Дія роману відбувається у світі, де співіснують чотири раси:

наґи – Nagas;
лекони – Lekons;
доккебі – Dokkaebis;
звичайні люди.

При перекладі збереглися посилання на корейську середньовічну історію та міфи про створення світу, притаманні корейській культурі.

Роман «Той птах, що п’є сльози» починається з повільної розповіді про те, як в корчмі «Останній притулок», що притулилась на кордоні пустелі Фунтен, з’являється один з головних героїв. Кейґан Дракар прийшов сюди з закривавленим мішком, від вигляду якого дружина корчмаря втратила свідомість. Його чекав важливий лист. Далі зав’язка твору інтригує ще більше: читач знайомиться з двома наґами, що спілкуються між собою телепатичним способом. Наґи – це змієподібні люди. В основі цих персонажів лежить давньоіндійське уявлення про людей-змій з людськими головою й торсом та зміїним хвостом.

Хоч міфологія й чужа, але читач її сприймає органічно, адже в українських казках «Івасик-телесик» та «Яйце-райце» образ змії, зміївни, зміючки дуже нагадував наґів. (Такі історичні збіги ще раз доводять індоєвропейський характер сюжетів деяких наших народних казок). В азійській міфології наґи виступають напівбожественними істотами, що наділені безсмертям. З телепатичної розмови двох приятелів ми дізнаємося, що ці молоді хлопці, яким дуже скоро виповниться по 22 роки, мусять пройти обряд виймання. Ритуал передбачає розтин грудної клітки й виймання серця. Без серця наґи стануть безсмертними. Один з друзів не хоче втрачати своє серце. Також читач чує про расу доккебі та доккебінський вогонь, якого побоюються наґи, бо він може спалити ліс, в якому вони мешкають.

Далі автор розказує про небоплавів і леконів – людей з півнячими головами. Щоб не спойлерити й детально не переказувати фабулу роману, варто відзначити, що головна тема твору – втілити в життя пророцтво «Троє мусять зустрітися з одним». Кейґан Дракар з легендарним мечем, лекон Тінахан з головою півня і доккебі Біхьон Шрабль йдуть на пошуки таємничого наґа, який може врятувати світ. Ідея міфологічного фентезі в тому, що чотири раси з різними цінностями та традиціями об’єднуються, щоб урятувати світ, в якому живуть.

Цей роман ніколи не втратить актуальності, бо зруйнувати світ, вибудуваний на планеті, дуже легко, а от зберегти... Чи вдасться героям виконати місію, які пригоди їх чекають на шляху до мети, ви дізнаєтесь, коли дочитаєте книгу до кінця.

pdf Уривок з книги


Додати свій відгук про книгу
Залишити свій відгук:

Рекомендуємо

Кров і попіл. Війна двох королев ...
Дженніфер Арментраут
Задивляюсь у твої зіниці ...
Василь Симоненко
Я, “Побєда” і Берлін ...
Кузьма Скрябін
Кров і попіл. Корона з позолочених ...
Дженніфер Арментраут
Кров і попіл. Королівство плоті й в ...
Дженніфер Арментраут

Книги автора / видавництва

Федько-халамидник. Шкільна полиця ...
Владимир Винниченко

Сьогодні купили