Злет і падіння Третього Райху. Історія нацистської Німеччини. Том 1 - Вільям Ширер: купити книгу в kniga.biz.ua (арт. 2100023498)
kniga.biz.ua

Злет і падіння Третього Райху. Історія нацистської Німеччини. Том 1

The Rise and Fall of the Third Reich: A History of Nazi Germany

Код: 2100023498
Купити Злет і падіння Третього Райху. Історія нацистської Німеччини. Том 1 Вільям Ширер
Книгу знято з продажу
В бажані
Доставка
БЕЗКОШТОВНА при вартості замовлення від 990 грн
50 грн Укрпошта на відділення
70 грн Нова Пошта на відділення/поштомат
95 грн доставка кур'єром
Детальніше

Оплата
Готівкою або на термінал при отриманні, Безготівкова, Visa/MasterCard
Автор Вільям Ширер
Видавництво Наш Формат
Сторінок 704
Рік 2022
ISBN 978-617-7513-85-7
Обкладинка тверда
Мова Українська
Формат 70x100/16 (165х235 мм.)

Про книгу Злет і падіння Третього Райху. Історія нацистської Німеччини. Том 1

Книжка «Злет і падіння Третього Райху» — це монументальне дослідження найнебезпечніших подій ХХ століття. Нині, коли після закінчення Другої світової війни минуло понад 70 років, нам здається неймовірною та загроза, яку несли у світ Гітлер і його імперія. 
 
Багаторічна робота з першоджерелами, особисті спостереження автора за підйомом нацистської Німеччини, 485 тонн документів від Міністерства закордонних справ Німеччини, безліч щоденників, записів телефонних розмов, ретельно збережених німцями, — усе це стало основою масштабної праці Вільяма Ширера. Поєднання особистих спогадів та історичних фактів вирізняє цю книжку з-поміж решти праць, присвячених історії нацистської Німеччини.
 
У першому томі дослідник подає максимально об’єктивну інформацію про зародження Третього Райху, політичний зліт Гітлера, детально описує всі згубні кроки, які призвели до війни, і зрештою показує, як польська війна переросла у Другу світову.
 
ДЛЯ КОГО 
Книжка для найширшого кола читачів. Вона буде корисною історикам, політикам, соціологам, студентам і всім, хто цікавиться історією, прагне більше дізнатися про причини, перебіг і наслідки Другої світової війни, а також про таємниці правління Гітлера й усю правду про найнебезпечніші події ХХ століття.
 
ЧОМУ ЦЯ КНИЖКА
Це одна з найґрунтовніших історичних праць про нацистську Німеччину. Ширер поєднав особисті спогади з даними офіційних документів нацистської Німеччини та щоденниками міністра пропаганди Йозефа Ґеббельса, генерала Франца Гальдера, міністра закордонних справ Італії Ґалеаццо Чіано.
 
ПРО АВТОРА
Вільям Ширер — американський журналіст, військовий кореспондент та історик. Із 1925 року робив репортажі з нацистської Німеччини. Автор понад 12 праць, присвячених Другій світовій війні та її передумовам, зокрема книжок «Берлінський щоденник» (1941), «Крах Третьої республіки» (1969).
 
ВІДГУКИ 
За звичайних обставин було б неможливо лише через півпокоління після кінця... написати історію Третього Райху. Але в Третьому Райху нічого не було звичайним, навіть кінець. Після його цілковитого знищення всі таємниці Гітлерового правління спливли на поверхню, усі архіви були захоплені... Тепер, як ніколи раніше, живі свідчення можна звести докупи з історичною правдою. Усе, що для цього потрібно, — це історик. Таким істориком став Вільям Ширер. 
Г’ю Тревор-Роупер, New York Times Book Review
 
Жодна історія, коли-небудь розказана людству, не вражає так, як «Злет і падіння Третього Райху». 
Джон Ґюнтер, журналіст, письменник
 
ЦИТАТИ
Для Гітлера минуле з усією його убогістю, самотністю, розчаруваннями мало залишитися в затінку, хоч воно й сформувало його розум і характер назавжди. Війна, яка принесе смерть багатьом мільйонам людей, йому, у віці 25 років, принесла початок нового життя.
 
Велика депресія, що наче велика пожежа поширилася світом наприкінці 1929 р., дала Адольфу Гітлеру шанс, яким він зумів якнайкраще скористатися. Як і більшість великих революціонерів, він міг мати успіх лише в лихі часи: спочатку, коли маси людей були безробітні, голодні й у відчаї, а потім, коли вони були отруєні війною. Проте в одному з аспектів Гітлер був унікальний на тлі інших революціонерів: він мав намір влаштувати революцію після того, як здобуде політичну владу. Він не хотів влаштовувати революцію для отримання контролю над державою. Своєї мети Гітлер планував досягти за допомогою отримання мандата довіри від виборців чи за згодою з правителями країни — коротко кажучи, конституційним способом.
 
Упродовж свого життя Гітлер пануватиме над цим великим народом як наймогутніший і найжорстокіший правитель, якого вони будь-коли мали. Поважний Гінденбурґ більше не оскаржуватиме його авторитету, армія тепер у його руках, зв’язана обітницею покірності, яку так просто не порушить жоден німецький солдат. Насправді, уся Німеччина і всі німці тепер були в його заплямованих кров’ю руках, коли з останніми непокірними розправилися чи вони просто назавжди зникли. «Це прекрасно!» — у захваті казав він іноземним кореспондентам після виснажливого тижня парадів, промов, язичницьких видовищ та інших божевільних проявів підлабузництва до офіційної персони, які доводилося спостерігати авторові цієї книжки.
 
Расові закони, які виключали євреїв з німецького суспільства, видавалися іноземному спостерігачеві неймовірним кроком назад у первісну добу, але оскільки нацистські радикальні теорії вихваляли німців як сіль землі і вищу расу, ці закони були тут дуже популярні. Траплялися деякі німці (колишні соціалісти, ліберали чи віддані християни, представники старих консервативних класів), які відчували огиду чи навіть обурювалися переслідуваннями євреїв, але хоч вони й намагалися в низці окремих випадків полегшити ситуацію, та все ж нічого не робили для того, щоб якось стримати цю стихію. Та й що могли зробити? Вони часто ставили нам це питання, і на нього важко було відповісти.
Це був новий поворотний момент в історії Третього Райху. Уперше Гітлер стояв на межі, що відділяла його від завоювання негерманських земель. Упродовж останніх шести тижнів він переконував Чемберлена, приватно і публічно, що Судетська область буде його останньою територіальною вимогою у Європі. І хоч британський Прем’єр-міністр був неймовірно довірливий щодо сприйняття обіцянок Гітлера, були деякі підстави вірити в те, що німецький диктатор зупиниться, коли перетравить німецьке населення, яке раніше мешкало за межами Райху, а тепер опинилося в його межах.. Але він також проповідував (і, мабуть, про це забули в Лондоні) на багатьох пишномовних сторінках «Моєї боротьби», що майбутнє Німеччини пов’язане із завоюванням «життєвого простору» на Сході. А цей простір уже більше тисячоліття зайнятий слов’янами.
 
Після дванадцяти років, чотирьох місяців і восьми днів Темної доби, якою вона була для всіх, за винятком більшості німців, яка тепер навіть для цих німців завершувалася похмурою ніччю, Тисячолітній Райх добіг кінця свого існування. Він, як ми бачили, підніс цю велику націю і цей винахідливий народ, який, утім, так легко було збити зі шляху, до самої верхівки влади і повів на завоювання, рівних яким вони ще не знали, а тепер він розпадався так раптово й остаточно, що паралелей із цим процесом в історії годі було шукати.

pdf Уривок з книги


Додати свій відгук про книгу

Зміст Злет і падіння Третього Райху. Історія нацистської Німеччини. Том 1

Передмова
 
Книга перша. Злет Адольфа Гітлера
Розділ 1. Народження Третього Райху
1.1. Пришестя Адольфа Гітлера
1.2. Ранні роки Адольфа Гітлера
1.3. «Найсумніший період мого життя»
1.4. Пагіння ідей Адольфа Гітлера
 
Розділ 2. Народження нацистської партії
2.1. Початок нацистської партії
2.2. Пришестя «фюрера»
 
Розділ 3. Версальська угода, Ваймар і «Пивний путч»
3.1. Тінь Версальської угоди
3.2. Дім розділений
3.3. Повстання у Баварії
3.4. «Пивний путч»
3.5. Суд над зрадниками
 
Розділ 4. Ідеї Гітлера і коріння Третього Райху
4.1. Історичне коріння Третього Райху
4.2. Інтелектуальні підвалини Третього Райху
4.3. Дивне життя і праці Г. С. Чемберлена
 
Книга друга. Тріумф і консолідація
Розділ 5. Шлях до влади: 1925-1931 
5.1. Інтерлюдія відпочинку і романів для Адольфа Гітлера
5.2. Можливості, надані Великою депресією
 
Розділ 6. Останні дні Республіки: 1931-1933 
6.1. Гітлер протії Гінденбурґа
6.2. Фіаско Франца фон Палена
6.3. Шляйхер: останній Канцлер Республіки
 
Розділ 7. Нацифікація Німеччини: 1933-1934
7.1.    Підпал Райхстагу
7.2. Gleichschaltung: «Уніфікація» Райху
7.3.    «Жодної другої революції!»
7.4. Початок нацистської міжнародної політики
7.5. Кривава чистка 30 червня 1934 р.
7.6. Смерть Гінденбурґа
 
Розділ 8. Життя у Третьому Райху: 1933-1937
8.1. ІЬніння на християнські церкви
8.2. Нацифікація культури
8.3. Контроль над пресою, радіо і кіно
8.4. Освіта у Третьому Райху
8.5. Рільнику Третьому Райху
8.6. Економіка Третього Райху
8.7. Рабська праця робітників
8.8. Правосуддя у Третьому Райху
8.9. Уряд Третього Райху
 
Книга третя. Шлях до війни
Розділ 9. Перші кроки: 1934-1937
9.1. Розірвання Версальської угоди
9.2. Суботня несподіванка
9.3. Переворот у Рейнській області
9.4. 1937 рік: «Жодних несподіванок»
9.5. Доленосні рішення s листопада 1937 р.
 
Розділ 10. Дивна і доленосна інтерлюдія: Падіння Бльомберґа,
Фріна, Нейрата і Шахта
10.1. Падіння фельдмаршала фон Бльомберга
10.2. Падіння генерала барона Вернера фон Фріча
 
Розділ 11. Аншлюс: Викрадення Австрії
11.1. Зустріч у Берхтесґадені: 12 лютого 1938 р.
11.2. Чотиритижнева агонія: 12 лютого— 11 березня 1938 р.
11.3. Крах Шушніґа
 
Розділ 12. Шлях до Мюнхена
12.1. Перша криза: травень 1938 р.
12.2. Вагання генералів
12.3. Народження змови проти Гітлера
12.4. Чемберлен у Берхтесґадені: 15 вересня 1938 р.
12.5. Чемберлен у Ґодезберзі: 22-23 вересня
12.6. Остання мить
12.7. «Чорна середа» і змова Гальдера проти Гітлера
12.8. Капітуляція у Мюнхені: 29-30 вересня 1938 р.
12.9. Наслідки Мюнхенської угоди 469
 
Розділ 13. Чехословаччина перестає існувати
13.1.  «Тиждень розбитих вітрин»
13.2. Словаччина «здобуває» свою «незалежність»
13.3. Випробовування доктора Гахи
 
Розділ 14. Черга Польщі
14.1. Невеличка агресія, ніби між іншим
14.2. Тиск на Польщу
14.3. План «Вайс» 5
14.4. Гітлерова відповідь Рузвельту
14.5. Втручання Радянського Союзу
14.6. Сталевий пакт
14.7. Гітлер спалює за собою мости: 23 травня 1939 р.
14.8. Втручання Радянського Союзу II
14.9. Плани тотальної війни
14.10. Втручання Радянського Союзу III
14.11. Вагання союзників Німеччини
14.12. Чіано в Зальцбурзі й Оберзальцберзі: 11-13 серпня
 
Розділ 15. Нацистсько-радянський пакт
15.1. Військова нарада в Оберзальцберзі: 14 серпня
15.2. Нацистсько-радянські переговори: 15-21 серпня І939Р
15.3. Військова нарада 22 серпня 1939 р.
15.4. Переговори із союзниками в Москві заходять у глухий кут
15.5. Ріббентроп у Москві: 23 серпня 1939 р.
 
Розділ 16. Останні дні миру
16.1. Муссоліні дає заднього
16.2. Радість і збентеження змовників
16.3. Останні шість днів миру
16.4. Німеччина і Великобританія у вирішальний момент
16.5. Останній день миру
 
Розділ 17. Початок Другої світової війни
17.1. Муссоліні втручається в останній момент
17.2. Польська війна перетворюється на Другу світову
 
Примітки


Залишити свій відгук:

Рекомендуємо

Гідність — це правдивість ...
Ігор Козловський
Ощадливе виробництво від А до Я: до ...
Володимир Малічевський,Є. Годнєв,В. Кащенко,В.М. Лелека
Менеджмент у часи війни. Лідерство, ...
Костянтин Кошеленко

Книги автора / видавництва

Американська мрія ...
Петр Сандуляк
Комплект книг про акторів ...
Арнольд Шварценеггер, Мэттью Перри, Марк Мэнсон, Уилл Смит, Мэттью Макконахи
Я поруч. Як залученість у життя дит ...
Дэниел Сигел, Тина Брайсон
Джефф Безос: винайди і віднайди. Ви ...
Уолтер Айзексон, Джефф Безос

Сьогодні купили