Я поруч. Як залученість у життя дитини впливає на її особистість - Деніел Сігел, Тіна Брайсон: купити книгу в kniga.biz.ua (арт. 2100025547)
kniga.biz.ua

Я поруч. Як залученість у життя дитини впливає на її особистість

The Power of Showing Up: How Parental Presence Shapes Who Our Kids Become and How Their Brains Get Wired

Код: 2100025547
Купити Я поруч. Як залученість у життя дитини впливає на її особистість Деніел Сігел, Тіна Брайсон
360 грн
Є на складі

В бажані
Доставка
БЕЗКОШТОВНА при вартості замовлення від 990 грн
50 грн Укрпошта на відділення
70 грн Нова Пошта на відділення/поштомат
95 грн доставка кур'єром
Детальніше

Оплата
Готівкою або на термінал при отриманні, Безготівкова, Visa/MasterCard
Автор Деніел Сігел, Тіна Брайсон
Видавництво Наш Формат
Рік 2024
ISBN 978-617-8277-65-9
Обкладинка тверда
Мова Українська

Про книгу Я поруч. Як залученість у життя дитини впливає на її особистість

Ця книжка — відповідь на найпоширеніше питання батьків: що найважливіше я можу зробити, щоб мої діти стали успішними й комфортно почувалися в житті?
 
А для цього треба не власна ідеальність, сотні посібників про виховання, дорогі садочки й розвивальні гуртки. Важливіше — бути поруч і якісно проводити з дитиною час.
 
Деніел Сіґел і Тіна Брайсон пропонують компоненти, з яких складається якісна присутність: захищеність, помітність, підтримка і впевненість. У книжці вони докладно розповідають про кожен складник, що допомагає побудувати здорові та приязні стосунки з дитиною й нарешті відчепитися від себе. Адже всі батьки неідеальні, але є ті, що поруч, підтримують, люблять, захищають. І саме вони створюють умови для надійної прив’язаності й здорового розвитку дитини.
 
ПРО АВТОРІВ 
Деніел Сіґел — психіатр, засновник-співдиректор Дослідницького центру усвідомленості в Каліфорнійському університеті в Лос-Анджелесі, виконавчий директор освітнього центру з міжособистісної нейробіології The Mindsight Institute. Зробив значний внесок у розуміння дитячого виховання і функціонування мозку завдяки численним публікаціям як для професійної, так і для широкої аудиторії.  
 
Тіна Брайсон — директорка мультидисциплінарної клінічної практики The Center for Connection, психотерапевтка, мама трьох хлопчиків. Надає терапевтичну допомогу дітям молодшого віку й підліткам, проводить семінари для батьків у всьому світі.
 
ВІДГУКИ 
Книжка розкриває проблеми сучасного виховання й у легкій формі розповідає, що насправді потрібно дітям від дорослих. 
Венді Моґел, психологиня і спікерка на теми ефективного батьківства
 
Автори перетворили власну батьківську мудрість, що ґрунтується на дослідженнях нейробіології та глибокому співчутті до потреб дітей, на концепцію «я поруч». Також вони поруч із батьками, знають їхні страхи і тривоги, надії та мрії, і вказують доступний шлях до того, щоб побачити й заспокоїти дітей, а також створити безпеку та захищеність. 
Лоуренс Коен, психолог, автор ігрового підходу до виховання
 
ЦИТАТИ 
Кожна людина неодмінно зазнає болю, що й казати про розчарування, досаду, невдоволення тощо. Ваше завдання як батьків — не усунути з їхнього життя неприємності й невдачі, а озброїти інструментами та емоційною стійкістю, необхідною, щоб витримувати життєві шторми і йти крізь них пліч-о-пліч.
 
«Історія дитинства не визначає нашої долі». Якщо розібратися у своєму минулому, воно не диктуватиме вам умови в теперішньому й майбутньому. Не варто тікати від свого минулого, не варто заганяти себе в його полон. Пам’ятаймо: там, куди спрямовується увага, збуджуються нейрони. А там, де збуджуються нейрони, виникають зв’язки. Ніколи не пізно проаналізувати своє минуле, розібратися у своєму житті. Це допоможе вам змінити стосунки не тільки з дітьми, а й із самими собою, адже ви створите нові зв’язки у своєму мозку.
 
Захищеність — антитеза загрозі. Це також перший крок до міцної прив’язаності: піклувальник допомагає дитині бути захищеною, а отже дитина відчуває захищеність. Відчуття захищеності виникає з фізіологічного досвіду безпеки для нервової системи і породжує глибоку довіру. Це уможливлює оптимальний розвиток і життєстійкість перед лицем випробувань. І все це починається з того, що піклувальник послідовно надсилає дитині послання: «Я поруч. Я тебе захищу. Я тебе оберігатиму, і ти будеш у безпеці».
 
Захищеність істотно впливає на те, як ми з дитинства взаємодіємо з оточенням. Регуляторні мережі в мозку переважно формуються протягом перших трьох років життя. У процесі дорослішання в дитячому й підлітковому віці префронтальна кора розвивається, й багато що залежить від того, чи була дитина забезпечена відчуттям захищеності. Якщо ні, то вона постійно зберігає пильність і перебуває в тривожному стані, вишукуючи небезпеки і намагаючись самотужки подбати про свою захищеність. 

pdf Уривок з книги


Додати свій відгук про книгу

Зміст Я поруч. Як залученість у життя дитини впливає на її особистість

Вступ
Розділ 1 Що таке присутність?
Розділ 2 Чому одні батьки забезпечують присутність, а інші — ні? Вступ до теорії привязаності
Розділ 3 Без шолома й наколінників. Забезпечте дитині захищеність
Розділ 4 Батьківська увага мас значення. Забезпечте дитині помітність
Розділ 5 Присутність єднає, надаючи заспокійливий прихисток у колі сім’ї. Забезпечте дитині підтримку
Розділ 6 3-П-П-В у дії. Забезпечте дитині впевненість
Підсумки. Від дитсадка до гуртожитку. Погляд у майбутнє
Памятка на холодильник
Подяки
Про авторів

Залишити свій відгук:

Рекомендуємо

Гідність — це правдивість ...
Ігор Козловський
Ощадливе виробництво від А до Я: до ...
Володимир Малічевський,Є. Годнєв,В. Кащенко,В.М. Лелека
Менеджмент у часи війни. Лідерство, ...
Костянтин Кошеленко

Книги автора / видавництва

Комплект книг про Джеффа Безоса ...
Брэд Стоун, Стив Андерсон, Карен Андерсон, Уолтер Айзексон, Джефф Безос
Комплект книг про акторів ...
Арнольд Шварценеггер, Мэттью Перри, Марк Мэнсон, Уилл Смит, Мэттью Макконахи
Джефф Безос: винайди і віднайди. Ви ...
Уолтер Айзексон, Джефф Безос
Кіра. Дорога додому ...
Олеся Остафиева
Комплект книг "Одного разу вої ...
Чарльз Хоуг, Крис Кайл

Сьогодні купили