Мой путь в зазеркалье. Не только путевые заметки - Володимир Горбулін: купити книгу в kniga.biz.ua (арт. 2100006673)
kniga.biz.ua

Мой путь в зазеркалье. Не только путевые заметки

Код: 2100006673
Купити Мой путь в зазеркалье. Не только путевые заметки Володимир Горбулін
Книгу знято з продажу
В бажані
Доставка
БЕЗКОШТОВНА при вартості замовлення від 990 грн
50 грн Укрпошта на відділення
70 грн Нова Пошта на відділення/поштомат
95 грн доставка кур'єром
Детальніше

Оплата
Готівкою або на термінал при отриманні, Безготівкова, Visa/MasterCard
Автор Володимир Горбулін
Видавництво Брайт Букс
Сторінок 280
Рік 2019
ISBN 978-617-7766-01-7
Обкладинка тверда
Мова Російська
Формат 60x100/16 (145х240 мм.)

Про книгу Мой путь в зазеркалье. Не только путевые заметки

Ця книга входить в Комплект книг Володимира Горбуліна

(Ціна комплекту нижче суми ціни кожної з книг окремо)

Ця книга також є у продажу українською мовою під назвою "Мій шлях у задзеркалля. Не лише дорожні нотатки".

Академик ВЛАДИМИР ГОРБУЛИН – редкое явление в государственном менеджменте Украины. В течение четверти века он принадлежит к категории людей, которых в западном мире принято называть policymaker. Потому по праву считается одним из непосредственных ваятелей современного облика Украины.

Благодаря мощному политическому интеллекту Горбулину удавалось держать баланс beyond and above (вне и выше), виртуозно создавая закулисье украинской политики. Его участие в целом ряде международных процессов существенно повлияло на формирование внешней политики государства. В вопросах национальной безопасности ему нет равных не только в Украине, он широко известен и за ее пределами.

Книга Владимира Горбулина «Мой путь в зазеркалье» содержит уникальный материал его личного общения со всеми президентами Украины и первыми лицами целого ряда государств. Автор дает честные и часто нелестные характеристики многим политическим персонажам своей эпохи, ничего не скрывает и об участии в большой политике теневых персон. Он изящно раскрывает нюансы подписания международных соглашений и доступно поясняет, почему таковые на многие годы стали для нашей страны судьбоносными.

Горбулина знают во многих странах мира как мощного аналитика, а также как мастера конструирования будущего. Поэтому его «путевые заметки» посвящены не только оценкам украинской новейшей истории, они содержат размышления о перспективах для Украины и рецепты преодоления уже представших и предстоящих вызовов.

Открыто предупреждая обо всех опасностях, Горбулин дает рекомендации по преодолению полосы препятствий и выходу Украины на новый виток развития.

pdf Первые 30 страниц книги


Додати свій відгук про книгу

Зміст Мой путь в зазеркалье. Не только путевые заметки

Вместо предисловия
Гллва первая. Все было впервые и вновь
Глин» вторая. Кучма. Команда. Принципы
Глава третья. Отойти от края бездны
Глава четвертая. Западный вектор
Пива пятая. Кадровая болезнь, которой могло бы не быть
Глава шестая. В прожекторе миллениума
Гллва седьмая. Вызовы нового тысячелетия
Глава восьмая. Траектория спирали:путь к большим переменам
Глава девятая. Ющенко. В зоне турбулентности 
Глава десятая. Янукович. Курс на катастрофу
Гллва одиннадцатая. Перекресток с названием •война'- Пятый президент
Пива двенадцатая. В ноной системе координат
Украина-2030
Вместо эпилога
Приложения
Приложение 1. Ядерное разоружение Украины
Приложение 2. Письма Дэниела Голдина, девятого администратора НАСА
Приложение 3. Письмо Сэмэозла Бергера, советника президента США по вопросам национальной безопасности
Приложение 4. Письмо Уильяма Перри, министра обороны США
Приложение 5. Письмо Строуба Талботта, заместителя государственного секретаря США
Приложение 6. Письмо Джорджа Робертсона, генерального секретаря НАТО
Приложение 7. Письмо Яапа де Хооп Схеффера,генерального секретаря НАТО 


Відео Мой путь в зазеркалье. Не только путевые заметки



Залишити свій відгук:

Огляд книги "Мой путь в зазеркалье"

Прочитав останню книгу Володимира Горбуліна «Мой путь в зазеркалье».

Книга містить унікальний матеріал особистого спілкування автора з усіма президентами України та першими особами цілого ряду держав.
Володимира Горбуліна називають майстром політичного закулісся та сірим кардиналом. Нині він є одним із найавторитетніших аналітиків та інсайдерів української політики і Нової України в цілому.
Дуже раджу прочитати цю книгу всім, хто прагне глибше зрозуміти українське державотворення, а також ті виклики, які сьогодні стоять як перед нашою країною, так і перед світом в цілому.

Нижче викладаю кілька тез із книги:
- В Україні з початку 21 століття не припиняється шабаш непрофесіоналізму. Якщо в основу кадрових рішень не покласти професіоналізм і порядність, цій державі ніхто ні в чому не допоможе.

- Коли влада занадто захоплена війною повноважень, до стратегічних рішень і масштабних завдань просто не доходять руки. Президент і глави інших гілок влади схожі на плетчих інтриги павуків, які привчили громадськість задовольнятися поверхневими рішеннями, прийнятими в результаті настільки ж поверхневих компромісів.

- У 2014 році Росія зібрала плоди, дозрілі на грунті кричущої бездіяльності української влади протягом 20 років. Якби в країні проводилася послідовна інформаційна, промислова і соціальна політика, нинішній сумної ситуації вдалося б уникнути.

- Для Німеччини Північний потік 2 - це вибір стратегічного партнерства між США та Росією. Судячи з усього, Берлін зробив свій вибір. Для Німеччини це означає тотальне домінування в Європі при одночасному сильнішому протистоянні з США.

- Сучасний світ являє собою досить агресивне середовище з непередбачуваними сценаріями розвитку. Україна в цьому світі виглядає практично беззахисною, з її застарілою концепцією безпеки і суперечливою зовнішньою політикою.

- Безперечно, національні інтереси України і зовнішньополітичні інтереси США збігаються. Однак це не означає, що вони будуть такими постійно або що прийнятні для США рішення будуть прийнятні і для України.

- Характерними особливостями світового суспільно-політичного розвитку стають процеси дезінтеграції та фрагментації національних держав, активізація етнічного націоналізму і сепаратизму.

- Відсутність політичної волі призводить до латентної підтримки агресора і міжнародних злочинців, дає їм простір для маневру і надію уникнути покарання.

- На рубежі 2030 наша країна має всього два шляхи: або стати сильною державою, або зіткнутися з реальною небезпекою поглинання.

- Щоб зробити ривок, Україна повинна вирішити головну внутрішню проблему - домогтися консенсусу всередині еліти, поширити цю згоду на все суспільство, що стане прообразом великої національної ідеї, цементуючої суспільство.

- Відбулася втрата розуміння Україною своєї унікальності та значущості для світу. Це прирекло її на провінційне існування, на хутірську типологію розвитку. Ймовірно, тому до цих пір в Україні не визріла національна ідея і прагнення до реалізації глобальних національних амбіцій.

- Після розширення НАТО до кордонів колишньої радянської імперії Україна опинилася на цивілізаційному перехресті. Її геополітичне значення різко зросло, одночасно з'явилися і неосяжні ризики у вигляді залежності країни від зовнішніх чинників. Однак саме це є одночасно і козирем України - виняткове геополітичне становище здатне перетворити країну не тільки в своєрідний міст між Європою і Азією, а й в регіонального лідера.


   11-04-2019



Рекомендуємо

Календар Практикум на 2024 рік ...
Колектив авторів
Неприродні випадки ...
Річард Шеперд
Кафе на краю світу ...
Джон Стрелекі
Бар «Когут» ...
Джон Грішем

Книги автора / видавництва

Над прірвою. 200 днів російської ві ...
Владимир Горбулин, Валентин Бадрак
Хроніки передбачень: 2006—2017 ...
Владимир Горбулин
Рейс (українською) ...
Сергей Лойко
Історії талановитих людей ...
Ирина Славинская

Сьогодні купили